Ik heb een model in m'n hoofd waarmee ik FC Groningen kon helpen

"Ik heb een model in m'n hoofd waarmee ik FC Groningen kon helpen"

14-03-2018 22:48
12

Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen. De voormalige schaatscoach was de afgelopen drieënhalf jaar werkzaam als Manager Topsport bij de eredivisionist, maar door een verschil in inzicht met het bestuur komt de samenwerking ten einde. In gesprek met NOS licht hij zijn afscheid toe.

Kemkers kreeg in 2014 de taak om de jeugdopleiding van FC Groningen te professionaliseren. Langzaam maar zeker werden zijn verantwoordelijkheden overgenomen voor technisch manager Ron Jans. "Ik was altijd rechtstreeks verantwoording schuldig aan de directie. Ik heb daar op mijn suggestie de opleiding bij gekregen en dat is teruggedraaid in de afgelopen periode. Dat trek ik niet."

"Ik heb echt tot vandaag mijn energie gestopt in FC Groningen en geprobeerd hier dingen voor elkaar te krijgen", vervolgt Kemkers. "Ik wilde stappen maken die vernieuwen, veranderen, uniek zijn, anders zijn. Ik heb een model en een organisatie in mijn hoofd, waarmee ik deze club heel erg denk te helpen. Daar heeft de directie niet voor gekozen."