Amstel Tower wordt mogelijk Cruijff Tower na commotie over Feyenoord-vlag

Amstel Tower wordt mogelijk Cruijff Tower na commotie over Feyenoord-vlag

15-03-2018 13:29
51

Mogelijk wordt de Amstel Tower, de toren waar momenteel aan gewerkt wordt in Amsterdam, vernoemd naar Johan Cruijff. De aanleiding is de rel die eerder deze week ontstond, toen monteurs een Feyenoord-vlag ophingen aan de toren. 

Afgelopen maandag haalde een Rotterdams installatiebedrijf werknemers van het project, omdat zij een Feyenoord-vlag hadden opgehangen tijdens hun werkzaamheden aan de Amstel Tower. Voor een aantal Ajax-fans was dat niet genoeg: een groep mannen bestormde dinsdag een aangrenzende bouwkeet. Nu wil ontwikkelaar Provast de ophef een positieve draai geven.

Wedden

Meer odds

"Omdenken, dachten wij: sport verbroedert! Daarom is bij ons het idee geboren om de Amstel Tower om te dopen tot Cruijff Tower", zegt Provast-man Niek Roet tegen stadszender AT5. "Het zou wat zijn, Cruijff naast de verlosser ook de verbinder." Roet doelt daarmee op het feit dat Cruijff zowel voor Ajax als voor Feyenoord uitkwam. 

De familie Cruijff zal eerst akkoord moeten gaan met de naamswijziging alvorens deze kan worden doorgevoerd. In juni wordt het gebouw in gebruik genomen en men hoopt de naamswijziging dan rond te hebben.