Clubloze Overtoom (31) doet open sollicitatie in Eredivisie: Hard aan het werk

Clubloze Overtoom (31) doet open sollicitatie in Eredivisie: "Hard aan het werk"

15-03-2018 14:38
26

Bijna twee jaar - sinds juli 2016 - zit Willie Overtoom al zonder club. De 31-jarige middenvelder heeft de hoop op een nieuw avontuur in de Eredivisie nog altijd niet opgegeven. 

Momenteel traint Overtoom mee bij Vitesse. Het wachten is op een interessante aanbieding. Afgelopen seizoen besloot Go Ahead Eagles hem géén contract aan te bieden. Daar vond de rechtspoot jammer, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal

"Nederlandse clubs lijken veel liever spelers uit het buitenland te huren. Had mij twee weken langer gegeven en ik was wél fit geweest. Ik bedoel; er zijn maar weinig spelers met statistieken als die van mij." 

Het ging mis bij zijn overstap van Heracles Almelo naar AZ in 2013. "Toen ik bij AZ begon… dat was misschien wel het slechtste halfjaar van mijn profcarrière. Die slechte prestaties gaven de trainer redenen genoeg om aan mij te twijfelen. Maar na dat halfjaar heb ik me zeker bewezen bij het tweede. Ik scoorde veel, zat goed in mijn vel. Helaas kreeg ik niet de speeltijd waarop ik had gehoopt. Als ik wel speelde, was dat op de flanken…"

Na mislukte avonturen in het buitenland is het nu wachten op een nieuw avontuur. "Ik hoop dat ik nog kansen ga krijgen in de Eredivisie. Ik ben hard aan het werk voor een terugkeer in de voetbalwereld. Ik weet zeker dat ik niet onderdoe voor spelers die wél in de Eredivisie spelen."