KNVB en PEC bevestigen nieuw avontuur: 'Voor ons als club is het jammer'

KNVB en PEC bevestigen nieuw avontuur: 'Voor ons als club is het jammer'

15-03-2018 16:16
10

PEC Zwolle en de KNVB hebben bevestigd dat Dwight Lodeweges per direct deel uitmaakt van de technische staf van het Nederlands elftal. De huidig assistent-trainer van PEC maakt het seizoen af in Zwolle. Pas vanaf 1 juli traint de 60-jarige oefenmeester officieel in dienst van de KNVB. 

Lodeweges bevestigde zijn nieuwe avontuur donderdag zelf af. "Voor ons als club is het natuurlijk jammer dat we na dit seizoen afscheid moeten nemen van Dwight. Met zijn rugzak vol (inter)nationale ervaring heeft hij de voetbalacademie, maar ook de eerste selectie van PEC Zwolle de afgelopen twee jaar naar een hoger plan getild", licht PEC-directeur Gerard Nijkamp toe op de website van de club. "Aan de andere kant gunnen we Dwight deze kans bij Oranje van harte. Het is voor hem een prachtige uitdaging om daar aan de slag te gaan."

Lodeweges was in het verleden trainer van onder meer PEC, NEC en sc Heerenveen. In januari 2016 ging hij weer aan de slag in Zwolle. Nu volgt er dus een nieuwe stap voor de in Canada geboren coach. 

"Gevraagd worden om bij Oranje aan de slag te gaan, is natuurlijk ontzettend mooi. Ik ga de uitdaging dan ook graag aan en ben PEC Zwolle dankbaar dat mij deze kans wordt geboden. De afgelopen twee jaar heb ik PEC Zwolle, net zoals in mijn eerdere periode hier, als een hele fijne club ervaren. Zowel in relatie tot de staf, spelersgroep, directie als trouwe achterban koester ik warme gevoelens."

Koeman heeft staf rond
Met de aanstelling van Lodeweges is de technische staf van Koeman helemaal rond, meldt de KNVB. Zijn team bestaat per heden uit assistenten Lodeweges en Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiek trainer Jan Kluitenberg.