Van vluchteling naar aanstormend Feyenoord-talent: 'Trots op Vente en Malacia'

Van vluchteling naar aanstormend Feyenoord-talent: 'Trots op Vente en Malacia'

15-03-2018 17:59
40

Cheick Touré debuteerde aan het begin van het seizoen op zestienjarige leeftijd tegen Willem II en had toen al een bijzonder levensverhaal achter de rug. De inmiddels zeventienjarige buitenspeler is op jonge leeftijd gevlucht uit zijn geboorteland Guinee.

Touré was pas vijf jaar oud, toen hij met zijn broer in Nederland belandde. "Het is zeker wel een lastige tijd geweest. Ik wist natuurlijk niet wat er allemaal gebeurde. Ik was alleen met mijn broer en snapte er niks van. Ik miste mijn moeder", vertelt de jongeling aan Feyenoord TV. Uiteindelijk kwam hij in een Congolees gastgezin terecht. "Lieve mensen, zorgzaam. Ze steunen je gewoon bij alles wat je doet en zijn er voor je."

Inmiddels droomt Touré van een doorbraak in Feyenoord 1. De vleugelaanvaller ziet hoe zijn generatiegenoten Tyrell Malacia en Dylan Vente hun minuten maken in De Kuip. "Als ik kijk naar hoe mijn maatjes Dylan en Terell het doen, dan ben ik heel erg trots op ze. Het is zeker een droom voor mij om basisspeler van Feyenoord 1 te worden."