Teleurgestelde Stevens wilde verder zonder Collard en Korotaev: 'Zoveel fouten'

Teleurgestelde Stevens wilde verder zonder Collard en Korotaev: 'Zoveel fouten'

16-03-2018 07:03
17

Huub Stevens nam eind vorig jaar al de beslissing om te stoppen als adviseur bij Roda JC. De 64-jarige ex-trainer snapt niet dat er verbaasd gereageerd werd in Limburg toen het nieuws vorige week naar buiten kwam.

"Bepaalde heren doen verwonderd, maar ik heb mijn besluit in november of december al genomen. Ik heb dat destijds ook telefonisch kenbaar gemaakt bij Frits Schrouff en commissaris Hessel Meijer", zegt Stevens tegen Voetbal International. "Het is trouwens niet dat ik daarna niks meer heb gedaan voor Roda." Zo speelde hij een rol in de komst van Donis Avdijaj op huurbasis van Schalke 04.

"Maar als adviseur ben ik gestopt. Ik heb meerdere adviezen gegeven. Als daar vervolgens niks mee wordt gedaan, of ze worden genegeerd, dan hoeft het van mij ook niet meer", stelt Stevens. Hij zou van mening zijn dat de positie van algemeen directeur Wim Collard niet langer houdbaar is na een opeenstapeling van fouten. Ook twijfelt hij aan de keuze van de clubleiding om te blijven hopen op een overname van de Zwitsers-Russische zakenman Aleksei Korotaev.

Stevens vindt dat de Limburgers vooruit moeten. "En dat is hartstikke lastig, want in het verleden zijn zoveel fouten gemaakt." Hij staat wel achter de keuze om te verlengen met trainer Robert Molenaar. "Om rust in de tent te houden denk ik dat die contractverlenging een goeie zaak is."