Heracles in zijn nopjes: 'Hij is de opleider geweest van Nagelsmann'

Heracles in zijn nopjes: 'Hij is de opleider geweest van Nagelsmann'

16-03-2018 08:35
9

Technisch manager Mark-Jan Fledderus denkt dat Frank Wormuth een schot in de roos is voor Heracles Almelo. Dat de 57-jarige Duitse trainer weinig ervaring heeft, is geen probleem.

"Frank Wormuth past behalve met zijn voetbalvisie ook als opleider goed bij Heracles Almelo. Hij is het brein achter de vernieuwing van het Duitse voetbal en met zijn kennis kan hij onze club verder ontwikkelen. Wormuth is de opleider geweest van onder anderen Julian Nagelsmann van Hoffenheim en Domenico Tedesco van Schalke 04", zegt Fledderus in De Telegraaf.

Het weinig overtuigende cs van Wormuth vormde geen bezwaar. "Natuurlijk hebben we dat ook meegewogen, maar voor ons hebben zijn grote kennis van het moderne voetbal en de geweldige manier waarop hij zich tijdens de gesprekken had ingeleefd in onze club de doorslag gegeven", aldus Fledderus.

"Het maakte indruk dat hij bij de presentatie die hij heeft gegeven ons hele team bij naam kende, terwijl hij vier dagen daarvoor nog niet eens wist dat hij een gesprek met Heracles zou hebben", aldus Fledderus. "Bovendien is hij assistent van Joachim Löw geweest bij Fenerbahçe. Als je daarvoor wordt gevraagd, ben je geen pannenkoek."