Verzoek van Koeman: 'Een grote eer als de nieuwe bondscoach je vraagt'

Verzoek van Koeman: 'Een grote eer als de nieuwe bondscoach je vraagt'

16-03-2018 08:53
5

Kees van Wonderen is blij dat hij en Dwight Lodeweges de assistenten zijn van bondscoach Ronald Koeman. Van Wonderen wist enkele weken geleden dat Koeman hem wilde hebben.

"De eerste contacten zijn enkele weken geleden gelegd", zegt Van Wonderen tegen De Gelderlander. "Ronald en ik kennen elkaar al een tijdje. Zijn laatste seizoen als speler bij Feyenoord was mijn eerste jaar in Rotterdam. Sinds die tijd is er goed contact geweest. Het is een grote eer als de nieuwe bondscoach je vraagt. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de nieuwe weg die we met het Nederlands elftal inslaan."

Van Wonderen is met zijn 49 jaar de jongste van het trio. Koeman vond het daarnaast ook belangrijk om veel ervaring in zijn staf te hebben. Daar moest Lodeweges (60) voor zorgen. "Ronald wil ervaring naast zich, daarin zag hij een rol voor Lodeweges. Daarnaast had hij iemand op het oog die wat jonger is en in principe aan het begin staat van een trainersloopbaan." Van Wonderen is ook trainer van Nederlander onder 17. Dat blijft hij erbij doen.