Bij Ziyech op de schouders na Oranje-oproep: Was toch extra gespannen

Bij Ziyech op de schouders na Oranje-oproep: "Was toch extra gespannen"

16-03-2018 13:21
49

Justin Kluivert kon zijn oren nauwelijks geloven toen hij hoorde dat hij zijn debuut voor het Nederlands elftal kan gaan maken. De buitenspeler van Ajax is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de definitieve selectie voor de oefenwedstrijden tegen Engeland en Portugal.

De pas achttienjarige vleugelaanvaller stapte net het trainingsveld van Ajax af, toen hij het goed nieuws hoorde. Ploeggenoot Hakim Ziyech nam hem direct op de schouders. "Hakim is trots op me, ik ben als een broertje voor hem, en hij gunt het me", vertelt Kluivert aan Voetbal International. Het Ajax-talent is zelf ook euforisch. "Ik was toch extra gespannen tijdens de training, ik wist dat het vandaag bekend zou worden. Dit is iets waar ik heel trots op ben. Op mijn leeftijd al bij Oranje is bijzonder."

Kluivert wist al dat Koeman hem graag aan het werk ziet. "Onlangs heb ik bij Jong Oranje kort met de bondscoach gesproken. Het is mooi dat hij het in me ziet zitten en het is nu aan mij om het tijdens trainingen te laten zien. Mijn telefoon zal wel ontploft zijn met berichten, ik ga het wel even vieren met mijn familie."