Onverwachte Oranje-oproep: 'Nee, we hadden tegen Feyenoord niet zo goed gespeeld'

Onverwachte Oranje-oproep: 'Nee, we hadden tegen Feyenoord niet zo goed gespeeld'

16-03-2018 13:44
13

In Alkmaar waren er vrijdagmiddag vrijwel alleen maar lachende gezichten te zien. AZ-doelman Marco Bizot, middenvelder Guus Til en spits Wout Weghorst zijn alle drie geselecteerd door bondscoach Ronald Koeman en mogen dromen van hun Oranje-debuut.

Weghorst vernam het 'mooie nieuwtje' van trainer John van den Brom en kan niet wachten om zich bij de nationale ploeg te melden. "Dit is wel een jongensdroom, ja. Het is heel mooi dat ik dat doel nu heb bereikt. Ik heb ontzettend veel zin om me te gaan melden bij deze nieuwe groep. We gan ervoor zorgen dat we iets moois neer gaan zetten met elkaar", laat hij weten aan de NOS.

Til had nergens op gerekend. "Nee, we hadden zondag (tegen Feyenoord, red.) niet zo goed gespeeld. Toen dacht ik wel: ja, denk niet dat ik erbij zit. Des te groter de verrassing!" De in Zambia geboren middenvelder verwacht een grote hoeveelheid berichtjes op zijn telefoon. "Toen ik in de voorselectie zat, sloeg mijn telefoon al op hol. Ik denk dat het nu niet veel anders zal zijn haha."