Ten Hag blijft zich verbazen over Younes: Ik vind het vreemd

Ten Hag blijft zich verbazen over Younes: "Ik vind het vreemd"

16-03-2018 13:54
73

Ajax-coach Erik ten Hag vindt het nog altijd onbegrijpelijk dat Amin Younes weigerde in te vallen in de slotfase van het duel met sc Heerenveen. De Duitser is nu voor twee weken teruggezet naar de beloften.

"Je wilt graag onderdeel van het team uitmaken of niet. Ik denk dat dat het verhaal is", zegt Ten Hag bij de persconferentie van Ajax. "Hij toonde niet dat hij dat wilde. Wat de reden ook is, hij zegt dat hij alles voor Ajax wil geven. Dan moet je dat ook laten zien in zijn handelen. Of het iets met Napoli te maken heeft? Dat is een persoonlijke zaak."

Ten Hag wilde Younes 'belonen' met een invalbeurt van een minuut en die opmerking viel slecht. De Ajax-trainer is zich echter van geen kwaad bewust. "Ik vind het vreemd als je onderdeel van het team wil uitmaken, zeker in de week waarin het draaide om mentaliteit en teamspirit. Hij heeft daar heel hard aan meegewerkt. Wat is dan mooier dan een overwinning op je tegenstander op het veld samen vieren en samen beleven?"

Dat Younes vervolgens zijn excuses aanbood in een gesprek veranderde de zaak voor Ten Hag niet. "Het gaat niet alleen om wat je zegt, maar ook om je daden. Handelen. Iedere dag, iedere training, iedere wedstrijd."