'Terugspeelballen op Jones zijn vaak onnodig. Heb ik liever niet'

'Terugspeelballen op Jones zijn vaak onnodig. Heb ik liever niet'

16-03-2018 13:59
15

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst heeft zichzelf tijdens de persconferentie van vrijdag uitgelaten over doelman Brad Jones. De geroutineerde Australiër heeft zijn niveau van het voorbije kampioensseizoen nog niet aan kunnen tikken, beaamt de trainer.

"Vorig jaar hadden we een superjaar. Nu hebben we een totaal ander seizoen", wordt Van Bronckhorst geciteerd door RTV Rijnmond. Dat de supporters zich kritisch uitlaten over Jones, begrijpt de trainer volkomen. "Als het minder gaat, dan krijg je sneller kritiek. Dat geldt niet alleen voor Jones, maar ook voor de veldspelers en voor mij. Maar dat hoort erbij."

Van Bronckhorst is echter ook van mening dat Jones nogal eens in de problemen wordt gebracht door zijn medespelers. De trainer ziet dat Jones zich niet prettig voelt bij terugspeelballen en roept de veldspelers van Feyenoord op om de Australiër niet onnodig in het spel te betrekken. "Als iets niet hoeft, dan hoef je dat niet te doen. Dat moeten we beter doen. Iedere bal naar Brad is eentje waarbij hij onder druk wordt gezet. Dat heb ik liever niet. Het gebeurt vaak onnodig."