Onana ontbreekt op Ajax-training; Ten Hag heeft twee serieuze twijfelgevallen

Onana ontbreekt op Ajax-training; Ten Hag heeft twee serieuze twijfelgevallen

16-03-2018 14:10
13

Ajax kan komend weekend tegen Sparta mogelijk niet beschikken over Siem de Jong. De aanvallende middenvelder annex aanvaller kampt met een voetblessure.

"Het wordt voor hem een race tegen de klok", zegt coach Erik ten Hag op de persconferentie. Ook Noussair Mazraoui kampt met een blessure en is er volgens Ten Hag waarschijnlijk niet bij tegen Sparta. "Als morgen echt blijkt dat die twee er niet bij kunnen zijn, dan gaan we andere spelers oproepen."

André Onana heeft ook fysieke klachten. De doelman heeft last van zijn achillespees. "Uit voorzorg heeft hij niet meegetraind. Maar ik verwacht wel dat hij zondag aan de aftrap staat." Verder ontbreekt ook Nick Viergever, die eerder deze week opnieuw geblesseerd raakte.

Frenkie de Jong ligt volgens Ten Hag op schema. De coach wil echter niet zeggen wanneer de middenvelder gaat terugkeren. "Ik denk dat het niet heel lang meer hoeft te duren. Hij zal dit seizoen nog beschikbaar zijn. Zijn herstel verloopt voortvarend en hij gaat moet goede stappen vooruit. De interlandbreak gaat hem ook wel helpen."