Boodschap De Boer aan Ajax-spelers: 'De rest denkt alleen maar aan het geld'

Boodschap De Boer aan Ajax-spelers: 'De rest denkt alleen maar aan het geld'

16-03-2018 14:13
22

Frank de Boer benadrukt hoe belangrijk het is dat jonge spelers lang in de Eredivisie blijven spelen. Dat de talenten te snel vertrekken uit Nederland, is voor een groot deel de schuld van de zaakwaarnemers, zegt hij.

"Ik vind dat je van je 17e tot je 22e iedere week moet spelen. Rond de dertig, veertig wedstrijden per jaar", zegt De Boer tegen The Independent. "Dat is de filosofie van Ajax. Als je niet speelt, speel je in het tweede elftal, op het tweede niveau. Hier in de Premier League is het ontzettend moeilijk." De Boer doet zijn uitspraken naar aanleiding van zijn ontslag bij Crystal Palace.

"Daarom zeg ik ook tegen jonge spelers van Ajax: zorg dat je honderd wedstrijden speelt in de Eredivisie. Van daaruit kun je de volgende stap zetten, zoals Eriksen (naar Tottenham Hotspur, red.)."

"Veel spelers vertrekken als ze vijftien of zestien jaar oud zijn. Ze komen terug, omdat ze geen wedstrijd in het eerste hebben gespeeld. Ze hebben van alles beloofd, maar uiteindelijk gaat hun carrière bergafwaarts, omdat ze zoveel hebben verloren van hun 17e tot 22e. Dat komt door de zaakwaarnemers, denk ik. Die zien alleen maar geld. Een paar geeft om de spelers. De rest denkt alleen maar aan het geld."