'Ja, en daar ben ik Giovanni van Bronckhorst hartstikke dankbaar voor'

'Ja, en daar ben ik Giovanni van Bronckhorst hartstikke dankbaar voor'

16-03-2018 14:33
10

Jean-Paul Boëtius is blij dat hij het vertrouwen van Giovanni van Bronckhorst terug heeft kunnen betalen. Terwijl de aanvaller van Feyenoord in een grote dip zat, liet zijn trainer hem in de basis staan.

"Ja, en daar ben ik hem natuurlijk hartstikke dankbaar voor", zegt Boëtius tegen RTV Rijnmond. "Iedereen is met me bezig. Niet alleen de technische staf, maar ook mijn teamgenoten, die met me praten en me moed inspreken. Na zo'n goal zie je ook voldoening bij hen (Boëtius doelt op de goal tegen AZ, red.). Dat is heel mooi om te zien. Zo zie je maar dat alles goed in elkaar steekt."

Boëtius heeft er geen verklaring voor waarom het in zijn tweede Feyenoord-periode minder goed gaat dan in zijn eerste, waarin hij een transfer naar FC Basel verdiende. "Ieder jaar is een nieuw jaar. In het ene jaar verloopt het soepel en in het andere jaar heb je een paar dipjes. Deze dip duurde best lang."

"Of dat met leeftijd te maken heeft, weet ik niet. Ik blijf gewoon hard werken. Dat is het enige dat je kunt doen. De ene wedstrijd is de andere wedstrijd, maar dat zegt niet dat je het moet accepteren. Erover blijven piekeren helpt je ook niet vooruit."