De Boer: 'De losers zijn vergif voor je elftal, die gaan naar het tweede'

De Boer: 'De losers zijn vergif voor je elftal, die gaan naar het tweede'

16-03-2018 16:25
21

Frank de Boer is ervan overtuigd dat hij het beter had gedaan met Internazionale als hij meer tijd had gekregen. De Boer werd al na drie maanden ontslagen vanwege slechte resultaten.

"Kijk naar Guardiola in zijn eerste seizoen en Van Bronckhorst bij Feyenoord. Hij verloor zeven wedstrijden op rij. Iedereen zei dat hij ontslagen zou worden, een jaar later werd hij kampioen", zegt De Boer tegen The Independent.

De Boer kreeg weinig voorbereidingstijd. "Ik had een vriendschappelijke wedstrijd tegen Celtic en toen begon de voorbereiding al. Dat is ontzettend moeilijk, zeker bij een club als Inter. Je krijgt niet alleen problemen met de voorzitter, ook met de pers. Zaakwaarnemers hebben ook veel invloed. Je moet echt voorbereid zijn en dat was ik op dat moment niet echt."

De Boer merkte dat hij het lastig vond om alle spelers aan zijn kant te krijgen. "Je hebt drie groepen. Een die blij is, een die twijfelen, maar voelen dat ze een kans hebben, en je hebt de losers. De losers gaan naar het tweede elftal. Die zijn vergif voor je elftal. Bij Inter en Crystal Palace moest ik zorgen dat ik van die spelers afkwam. Dat is lastig, want als je zegt: die moet weg, zegt de voorzitter: ja, maar dat kost me geld. Uiteindelijk zit je opgescheept met alle spelers."