16-03-2018 21:58
82

Jong Ajax is weer koploper van de Jupiler League. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij De Graafschap en zag NEC punten verspelen bij SC Cambuur.

Cambuur - NEC 1-1
NEC had bij winst op Cambuur koploper van de Jupiler League gebleven, maar dat liep anders. Anass Achahbar maakte er kort voor de rust 0-1 van, maar na de rust toonde de ploeg van René Hake veerkracht en kwam het op gelijke hoogte door Jordy van Deelen. NEC beet zich vervolgens keer op keer stuk op de Cambuur-defensie: 1-1. De achterstand op Jong Ajax is één punt.

De Graafschap - Jong Ajax 2-3
Jong Ajax heeft in een heerlijk voetbalgevecht met De Graafschap aan het langste eind getrokken. De ploeg van Michael Reiziger kwam telkens op voorsprong, maar slaagde er niet in die voorsprong vast te houden. Sierhuis maakte na drie minuten 1-0, waarna Daryl van Mieghem gelijkmaakte. Na rust kwam Jong Ajax wederom op voorsprong door de tweede goal van Sierhuis.

De wedstrijd leek in 2-2 te eindigen door de late gelijkmaker van Youssef El Jebli, maar zeven minuten later kreeg Jong Ajax een strafschop en aanvoerder Sven Nieuwpoort rood. Sierhuis completeerde zijn hattrick: 2-3. In de allerlaatste minuut maakte Ché Nunnely er op aangeven van debutant Nicolas Kühn nog 2-4 van.

Jong PSV - Volendam 2-1
Jong PSV heeft thuis zakelijk gewonnen van FC Volendam. Door de nederlaag van De Graafschap en de winst op Volendam is Jong PSV de nieuwe nummer zes van de Jupiler League. De ploeg van Dennis Haar won thuis met 2-1 door goals van Donyell Malen en Matthias Verreth. Malen maakte er al na acht minuten 1-0 van en Verreth tien minuten na rust 2-0. Volendam maakte de wedstrijd in de slotfase weer spannend, maar de goal van Roy Tol richtte geen grote schade aan.

FC Oss - Fortuna Sittard 1-2
Ook Fortuna mag nog dromen van het landskampioenschap. Na een serie van slechte resultaten hebben de Limburgers nu de stijgende lijn te pakken. Vrijdag werd er gewonnen van FC Oss. De thuisploeg kwam na iets meer dan een half uur op 1-0 door Richard van der Venne, waarna Ajax-aanwinst Perr Schuurs er uit het niets 1-1 van maakte met een wereldgoal. Tien minuten voor tijd maakte Stefan Aškovski de bevrijdende 1-2. De achterstand op Jong Ajax is vijf punten.