Van der Gijp reageert fel op Ajax na bezoek aan ziekenhuis: 'Geen camera'

Van der Gijp reageert fel op Ajax na bezoek aan ziekenhuis: 'Geen camera'

16-03-2018 22:54
80

Als het aan René van der Gijp ligt laat Ajax voortaan de camera thuis bij een bezoek aan een ziekenhuis. De Ajax-selectie brengt jaarlijks een bezoek aan het VUmc om jonge kinderen een hart onder de riem te steken. Van der Gijp kan dat initiatief waarderen, maar dan wel zonder camera.

Van der Gijp denkt dat het Ajax vooral te doen is om imagoverbetering. "Het klinkt misschien hard. Ik ben niet zo'n liefhebber van op de foto gaan met kinderen die kanker hebben en misschien wel in hun laatste levensfase zitten", zegt Van der Gijp bij Voetbal Inside. "Ik vind het verschrikkelijk. Als je dat doet, neem je geen camera mee."

"Ik doe het zelf ook voor Casper (Van Eijck, specialist in alvleesklierkanker, red.) en de mensen die soms hier zijn. Je denkt toch niet dat het in mij opkomt om aan de cameraman te vragen om het te filmen? Dat doe je toch vanuit je gevoel?"

"Daar moeten ze direct mee stoppen. Ik erger me ook als Feyenoord dat soort dingen doet. Tuurlijk moeten ze shirtjes uitdelen en met ze op de foto gaan, maar haal die camera er niet bij. Zo van: kijk ons eens even goed bezig zijn. Dat moeten ze niet doen. Ik kan er echt niet naar kijken."