Dossier met screenshots van bedreigingen aan familie van Gio: Dit gaat erg ver

Dossier met screenshots van bedreigingen aan familie van Gio: "Dit gaat erg ver"

17-03-2018 07:14
116

Een heftig verhaal van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Zijn familie is op social media dit seizoen het mikpunt van bedreigingen en verwensingen met dodelijke ziektes.

Zijn management Players United bouwt een dossier op met screenshots van de ernstige verwensingen die Gio en zijn familie krijgen. Een daarvan wordt gepubliceerd door het Algemeen Dagblad: 'Gio out, jouw man moet worden ontslagen, iedereen wil hem weg hebben, hoop dat jouw kinderen kanker krijgen!' Van Bronckhorst reageert erop in de krant: "Dergelijke berichten komen dit seizoen binnen", bevestigt de coach.

"Mensen die je een dodelijke ziekte toewensen, dat is best heftig. Zelf sta ik vrij nuchter in het leven, maar het gaat hier ook mijn vrouw en kinderen aan. Die reageren doorgaans anders." Van Bronckhorst vervolgt: "Mijn voormalig trainer Arsène Wenger heeft ook te maken met mensen die van alles van hem vinden. Die zegt dat de kritiek niet persoonlijk is, maar dat het puur is omdat Arsenal niet wint. Maar dit gaat erg ver. We kijken met mijn management en de club ook of we er iets tegen kunnen doen."

Dat is echter niet eenvoudig. "Het zijn allemaal spookaccounts, mensen die anoniem iets posten. En als je een melding maakt bij bijvoorbeeld Twitter, dan verwijderen ze alles. Vandaar dat we screenshots hebben gemaakt", aldus Van Bronckhorst. "Laat iemand die dergelijke dingen achterlaat op Twitter een dag in het Sophia rondkijken. Dat lijkt mij een passende straf."