Assaidi bedankte voor Ajax: 'Toen wilden ze me nooit hebben

Assaidi bedankte voor Ajax: 'Toen wilden ze me nooit hebben"

17-03-2018 08:51
51

Oussama Assaidi verkoos in 2012 als speler van sc Heerenveen Liverpool boven Ajax. De aanvaller van FC Twente vond de gang van zaken rond de interesse van clubs in die periode vreemd.

"Ik kon toen onder andere naar Ajax. Als jongen had ik daar testtrainingen gedaan, maar toen wilden ze me nooit hebben", zegt Assaidi in De Telegraaf. "Wat ik in die periode heb gemerkt, is dat clubs als ze interesse hebben in Marokkaanse spelers extra gaan informeren of je wel een goede jongen bent en goed in de groep past en zo. Mensen in mijn omgeving kregen toen telefoontjes waarin werd geïnformeerd of ik een moeilijke jongen was. Dat vond ik wel vreemd. Er waren nooit rare dingen gebeurd bij de clubs waar ik speelde. Waarom ga je dan zulke vragen stellen?"

Uiteindelijk koos Assaidi voor Liverpool. "Ik ben trots dat ik in de Premier League heb gespeeld. Ik ben pas laat in het profvoetbal gekomen en was dolgelukkig toen ik op mijn achttiende mijn eerste contractje kon tekenen bij FC Omniworld. Als je toen had gezegd dat ik bij Liverpool zou uitkomen, had ik je niet geloofd. Bij Liverpool heb ik niet zoveel gespeeld, maar wel bij Stoke City. Die club wilde me definitief overnemen, maar toen heb ik gekozen voor Al-Ahli in Dubai", aldus de huidige aanvaller van FC Twente.