'Blijkt wel dat Van Halst totaal ongeschikt is, hij maakt er grote puinhoop van'

'Blijkt wel dat Van Halst totaal ongeschikt is, hij maakt er grote puinhoop van'

17-03-2018 10:21
19

De huidige situatie van FC Twente doet oud-speler Martien Vreijsen denken aan het seizoen 1982/'83. Ook toen werden de Tukkers te goed geacht voor een degradatiestrijd, maar ging het uiteindelijk wel mis.

Vreijsen weet wel waar het aan ligt dat Twente dit seizoen ondermaats presteert. "Het blijkt nu wel dat Jan van Halst totaal ongeschikt is als directeur. Hij weet het goed uit te leggen op een computer, maar maakt er nu een grote puinhoop van", zegt de voormalig aanvaller tegen de NOS.

"En de capaciteiten van Verbeek worden overschat", vervolgt Vreijsen. "Hij wordt vaak een ruwe bolster, blanke pit genoemd. Da's leuk en aardig, maar het is onderhand wel uitgewerkt. Van Halst is verantwoordelijk voor zijn aanstelling. Hij moet zijn conclusies trekken, dat zou het beste zijn. Van Halst van het podium af en rust in de tent."

Overigens keerde Twente in 1984 na een sterk jaar onder coach Fritz Korbach direct terug op het hoogste niveau. "Dat was het meest fantastische jaar dat ik ooit gespeeld heb. Na twintig minuten stonden we al met twee, drie nul voor en konden we plannen waar we die avond op stap zouden gaan. Verbeek mag de veters van Korbach niet eens strikken."