Vreven ziet potentie in bescheiden 'Jeanet' van NAC: 'Desnoods in de auto leren'

Vreven ziet potentie in bescheiden 'Jeanet' van NAC: 'Desnoods in de auto leren'

17-03-2018 10:46
4

NAC Breda-trainer Stijn Vreven heeft veel vertrouwen in zijn pupil Arno Verschueren. De twintigjarige Belg kan zowel als rechtsback als middenvelder uit de voeten, maar heeft wel een manco: hij is te bescheiden.

"Ik vind echt dat hij het geschikte profiel heeft om een goede rechtsachter te zijn. Maar op het middenveld voelt hij zich vrijer en beter vanwege zijn grote actieradius", zegt Vreven tegen BN/De Stem. Volgens de coach voelt Verschueren zich als rechtsback 'vastgeplakt aan de lijn'. "Op het middenveld kan hij naast García veel meer zijn ei kwijt: ruimtes belopen, duels spelen, tweede ballen oprapen en daar waar mogelijk penetreren door de as van het veld."

Verschueren maakte de voorbije weken in de duels met Feyenoord (2-1) en ADO Den Haag (0-2) een sterke indruk in die rol. "Hij heeft alle kwaliteiten die nodig zijn voor een goede dynamische middenvelder. Zijn probleem is alleen dat hij te bescheiden is", aldus Vreven. "Dat hij naast het veld bescheiden is, prima. Daar houd ik zelf ook van, maar op het veld moet hij de schroom van zich afgooien. Borst vooruit en kin omhoog."

"Op de positie waar Arno nu speelt, moet hij eigenlijk vier tot vijf man neerzetten, dat kan bij wijze van spreken niet met een stem van een Jeanet", vervolgt Vreven. "Daar heeft hij een dominante stem voor nodig. Als ik mijn stem verhef, hoort iedereen dat. Als hij dat niet heeft, moet hij zich dat aanleren. Desnoods als hij alleen in de auto zit."