Verkeer met Chelsea na Slutsky-aanstelling: 'Dan kun je aanval openen op top-drie'

Verkeer met Chelsea na Slutsky-aanstelling: 'Dan kun je aanval openen op top-drie'

17-03-2018 11:10
30

Leonid Slutsky richtte zich al op jonge leeftijd op het trainersvak, maar volgens Evgeniy Levchenko is er een verkeerd beeld van de Rus ontstaan in Nederland. De toekomstig Vitesse-coach is namelijk geen 'tactisch genie'.

Aan de keepersloopbaan van Slutsky kwam al op negentienjarige leeftijd een einde. Hij klom in een boom om de kat van de buren te redden, maar moest dat bekopen met een val. Hij verbrijzelde zijn knie. "Ik was die dag de held van mijn dorp, maar mijn droom om voetballer te worden lag aan diggelen", wordt hij geciteerd door de NOS.

Slutsky richtte zich op een carrière als trainer, maar Levchenko stelt de verwachtingen bij. "Ik heb verhalen gelezen in de Nederlandse pers dat Slutsky een tactisch genie zou zijn", stelt de oud-speler van Sparta en FC Groningen. "Dat is hij niet. Slutsky speelt vooral behoudend en dan ook nog het liefst met dezelfde spelers. Hij is wel een 'people-manager', die zijn spelers vertrouwen geeft en kan zorgen voor een goede sfeer. Daarin is hij een van de meest progressieve trainers van Rusland."

Levchenko krijgt bijval van Henk van Stee. "Met Slutsky krijg je iemand die gegroepeerd reactievoetbal speelt", aldus de nieuwe technisch manager van Sparta. "Bij CSKA en het Russische nationale team leunde hij bovendien op oudere spelers, zoals zijn beroemde achterhoede met Sergey Ignashevich en de broers Berezutsky. Bij Vitesse zal hij met jonge spelers moeten werken, dat is toch anders."

Van Stee verwacht veel verkeer met Londen. "De aanstelling van Slutsky is in ieder geval goed voor de relatie met Chelsea. Wie weet komen er nog meer spelers van Chelsea, en misschien wel van iets meer kwaliteit. Dan zou je zomaar de aanval kunnen openen op de top-drie."