Geen Younes-taferelen bij Oranje: 'Natuurlijk, voor mijn land doe ik alles'

Geen Younes-taferelen bij Oranje: 'Natuurlijk, voor mijn land doe ik alles'

17-03-2018 11:29
79

Bondscoach Ronald Koeman hoeft niet bang te zijn dat Justin Kluivert net als Amin Younes tijdens Ajax – sc Heerenveen bedankt voor een invalbeurt van een paar minuten. De jonge aanvaller kan zijn geluk niet op met zijn uitnodiging voor Oranje.

"Ja, natuurlijk, voor mijn land doe ik alles", zegt Kluivert desgevraagd tegen De Telegraaf. "Ik heb mijn oranje schoenen al aan. Dat ik er op deze leeftijd bij zit, is al heel mooi, maar het is helemaal prachtig als ik minuten mag maken. Er zijn bij Oranje genoeg trainingen om me in de kijker te spelen. Ik moet het zelf laten zien en het is mijn volgende doel om dat te doen."

Kluivert is normaal gesproken onverstoorbaar, maar hij verwacht dat dat maandag wel anders zal zijn. "Als ik me meld, zal ik wel zenuwachtig zijn. En als je je debuut maakt, moet je een liedje zingen. Dan word ik echt helemaal zenuwachtig, want ik kan niet zingen", zegt de linksbuiten van Ajax, die na zijn oproep door ploeggenoot Hakim Ziyech van het trainingsveld werd gedragen.

Toch is Kluivert ook zelfbewust. Op de vraag wat het aantal van 79 wedstrijden en veertig treffers hem zegt, is hij duidelijk. "Dat is haalbaar. Het is hoe vaak mijn vader in Oranje speelde en scoorde, natuurlijk. Het is een mooi doel."