Steun voor Van Hanegem van Marokkaanse spelers: U bent altijd eerlijk naar ons

Steun voor Van Hanegem van Marokkaanse spelers: "U bent altijd eerlijk naar ons"

17-03-2018 13:13
32

Willem van Hanegem heeft veel reacties gekregen tijdens zijn behandeling na het ontdekken van postaatkanker. Na 35 bestralingen werd hij vrijdag weer gezond verklaard.

De 74-jarige oud-Feyenoorder kreeg veel kaarten en berichtjes van mensen uit het hele land. Met oud-Ajacieden Wim Kieft en Heini Otto had hij veel contact en ook andere mensen uit de voetbalwereld steunden hem via telefoon of app. "Veel voetballers van Marokkaanse afkomst zochten contact, ook jongens die ik nooit heb getraind", zegt Van Hanegem tegen het Algemeen Dagblad. "Ze zeiden: Trainer, u bent altijd eerlijk naar ons. U behandelt ons op dezelfde manier als alle andere voetballers. Dat waarderen we."

Van Hanegem had ook veel steun aan de ontmoetingen in het ziekenhuis. "Soms had je zo'n leuk gesprek, dat je het vervelend vond dat je weer naar de scan moest. Mannen zoals ik zaten er, of dochters met hun moeder en kleindochters met hun oma. Er zat er eentje steeds te puzzelen, terwijl haar oma binnen was. 'Cryptogrammen, daar houdt mijn oma zo van', zei ze. Die oma had thuis hele puzzels aan de muur", aldus Van Hanegem.