In het kort: verrassend slippertje Juventus, Verhaegh schlemiel tegen Schalke

In het kort: verrassend slippertje Juventus, Verhaegh schlemiel tegen Schalke

17-03-2018 23:20
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus verspeelt twee punten tegen laagvlieger
Na twaalf opeenvolgende zeges in de competitie heeft Juventus zaterdagavond twee punten laten liggen in de Serie A. Tegen SPAL bleef het 0-0. Doelman Alex Meret was de grote uitblinker bij de nummer zeventien van de ranglijst. Juve heeft nu 75 punten. Als SSC Napoli zondag wint van Genoa, dan wordt het gat tussen de twee titelkandidaten verkleind tot twee punten.

Verhaegh grote schlemiel bij Wolfsburg-nederlaag
Paul Verhaegh heeft zaterdagavond geen punten gescoord bij VfL Wolfsburg. Bij een 0-0 stand in het duel tussen zijn club en Schalke 04 miste de vleugelverdediger in de 76e minuut een penalty. Vlak voor het laatste fluitsignaal pakte Schalke de drie punten dankzij een eigen doelpunt van Robin Knoche. Door de winst blijft Schalke op de tweede plek staan, 17 punten achter koploper Bayern München. Der Rekordmeister kan dit weekend nog géén kampioen worden. Wolfsburg is en blijft de nummer vijftien. 

Stam verliest opnieuw
Het blijft de vraag hoe lang Jaap Stam het nog aanhoudt als manager van Reading. Zijn elftal bungelt al het gehele seizoen onderin het Championship. Zaterdagmiddag gingen The Royals met 3-2 onderuit bij Norwich City. Na 38 duels heeft Reading nu 33 punten. Daarmee staan Stam en co. slechts drie punten boven de degradatiestreep. 

Seedorf schiet niets op met gelijkspel
Clarence Seedorf is er niet in geslaagd met Deportivo La Coruña een plek te stijgen op de ranglijst. De Spaanse club kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen directe concurrent Las Palmas, ondanks grote kansen in de laatste minuten. Deportivo staat nu negentiende met negentien punten. Las Palmas is de nummer 18 met een puntje meer. Levante, dat op de veilige zeventiende plek staat, heeft 29 punten met een wedstrijd meer gespeeld.