Van Drongelen dichterbij degradatie, afgang De Jong tegen Willems en De Guzman

Van Drongelen dichterbij degradatie, afgang De Jong tegen Willems en De Guzman

17-03-2018 17:20
15

Hamburger SV is zaterdagmiddag weer een stapje dichterbij de eerste Bundesliga-degradatie uit de clubgeschiedenis gekomen. Die Rothosen gaven in de thuiswedstrijd tegen Hertha BSC een 1-0 voorsprong uit handen.

Voormalig PSV-doelwit Douglas Santos kon vrij opstomen aan de linkerflank en schoof de bal onder doelman Rune Jarstein door. Rick van Drongelen en zijn ploeggenoten hielden die voorsprong vast tot in de tweede helft, waarna Hertha, waar Karim Rekik de hele wedstrijd vol maakte, orde op zaken stelde. Valentino Lazaro en oud-Feyenoorder Salomon Kalou doken vlak na elkaar vrij op voor het HSV-goal en zorgden voor de 1-2 eindstand.

De Hamburgers houden hierdoor een achterstand van zeven punten op FSV Mainz, dat zelf hard onderuit ging tegen Eintracht Frankfurt. Kevin-Prince Boateng, Luka Jovic en Ante Rebic hadden bij rust al voor een 3-0 voorsprong gezorgd. Nigel de Jong werd halverwege gewisseld en in de score kwam geen verandering meer. Jonathan de Guzman maakte namens Eintracht wél de negentig minuten vol, ploeggenoot Jetro Willems werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.