Stoke City en Everton figureren in sneeuwstorm, Crystal Palace maakt sprongetje

Stoke City en Everton figureren in sneeuwstorm, Crystal Palace maakt sprongetje

17-03-2018 17:50
13

De degradatiestrijd in de Premier League blijft ongemeen spannend. Stoke City en Crystal Palace begonnen als respectievelijk nummer 19 en 18 aan de voetbalmiddag: Stoke blijft voorlaatste, terwijl Crystal Palace uiterst belangrijke punten pakte.

Stoke ontving Everton in het besneeuwde Brittannia Stadium en moest al na een half uur met tien man verder: Charlie Adam mocht gaan douchen na een stevige tackle op Wayne Rooney. Everton kon lange tijd niet profiteren van de numerieke meerderheid, maar Cenk Tosun maakte in de slotfase het verschil. De thuisploeg kwam de 0-1 van de Turk nog te boven dankzij Eric-Maxim Choupo-Moting, maar had op de tweede treffer van Tosun geen antwoord. Bruno Martins Indi en Davy Klaassen kwamen beiden niet van de reservebank af.

Crystal Palace, met Patrick van Aanholt in de basis en Timothy Fosu-Mensah en Jaïro Riedewald op de bank, nam de volle buit mee bij Huddersfield Town. James Tomkins frommelde uit een corner de 0-1 binnen en Luka Milivojevic zorgde met zijn zesde benutte penalty van het seizoen voor de 0-2. Rajiv van la Parra mocht na een uur invallen voor Huddersfield, maar kon niets meer aan de score veranderen. Crystal Palace springt in de stand over West Ham United en Southampton heen en eindigt de voetbalzaterdag als nummer 16 van Engeland.