Matig FC Twente schiet niets op met zwaarbevochten remise tegen Willem II

Matig FC Twente schiet niets op met zwaarbevochten remise tegen Willem II

17-03-2018 20:20
60

FC Twente is nog altijd op zoek naar de eerste zege van 2018. Zaterdagavond kende de nummer zeventien van de Eredivisie wéér een teleurstellende avond: tegen Willem II werd het in de Grolsch Veste 2-2. Peet Bijen tekende in de slotfase voor de gelijkmaker

Willem II, dat vorige week met liefst 5-0 van PSV won en dus blaakte van het zelfvertrouwen, speelde prima tegen Twente. Al na enkele minuten kreeg aanvoerder Ben Rienstra een grote kans op de openingstreffer. Even later was het alsnog raak. Vleugelverdediger Kostas Tsimikas haalde de trekker over. Twente bakte er niet veel van, maar op slag van rust kwam de formatie van trainer Gertjan Verbeek tegen de verhouding in op gelijke hoogte via een kopbal van Thomas Lam. 

Na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigid: Willem II domineerde en kreeg de beste kansen, Twente werd op eigen helf teruggedrongen. Eigenlijk was het wachten op een Tilburgse treffer en die viel ook. Op aangeven van Tsimikas werkte Fran Sol de bal van dichtbij binnen. Het was voor de Spaanse spits zijn veertiende treffer van dit seizoen. Daarmee is hij nu topscorer van de Eredivisie. 

Willem II wist de zege uiteindelijk niet over de streep te trekken. In de slotminuten vond er een scrimmage plaats voor het doel van de Tilburgers en Bijen werkte de bal binnen. Daarmee redde de verdediger een puntje voor Twente, dat nog altijd zwaar in de degradatieproblemen zit. Wanneer Roda JC zondag wint bij NAC Breda, dan verdringt het de ploeg van Verbeek naar de laatste plaats.