Salah-show op Anfield: vier treffers voor topscorer en monsterzege Liverpool

Salah-show op Anfield: vier treffers voor topscorer en monsterzege Liverpool

17-03-2018 20:34
27

Op Mohamed Salah staat dit seizoen werkelijk geen maat in de Premier League. De Egyptische dribbelkoning tekende zaterdagavond voor vier treffers tegen Watford en had daarmee een groot aandeel in een 5-0 zegen van zijn club Liverpool op Watford. 

Salah was met 24 treffers na dertig speelrondes al topscorer van de Premier League, samen met Harry Kane (Tottenham Hotspur). Nu Kane geblesseerd is en in maart niet meer in actie komt, neemt zijn concurrent duidelijk geen gas terug. Tegen middenmoter Watford tekende de linkspoot zaterdagavond op Anfield al voor zijn eerste goal voor de avond. 

Nog voor de pauze werd het 2-0 en opnieuw haalde Salah de trekker over. Van dichtbij tikte de oud-speler van AS Roma binnen bij de tweede paal. Watford was slechts figurant in de grote Salah-show. Vrijwel direct na de pauze mocht Roberto Firmino zowaar ook een duit in het zakje doen. De Braziliaan scoorde zeer fraai met de hak - op aangeven van Salah. 

In het slotkwartier van het duel voerde Salah zijn doelpuntenaantal op naar vier. Eerst gleed hij z'n derde van de avond binnen na een mooie solo en in de 85e minuut werd het 5-0. Salah kon een rebound hard binnenschieten. Door de simpele zege klimt Liverpool op de ranglijst naar de derde plek, over Spurs heen.