Spelersrapport: Van Ginkel Man of the Match na moeizame zege op VVV-Venlo

17-03-2018 22:05
cw
Emile van de Sande 2

De koploper is een stap dichterbij de titel door een 3-0 zege op VVV-Venlo. Marco van Ginkel was de man van de wedstrijd. Check het spelersrapport!

Jeroen Zoet – 6,5: PSV had het niet makkelijk maar gaf ook weinig kansen weg. Zoet kwam niet in de problemen tegen VVV.

Santiago Arias - 7: De rechtsback van PSV was wederom goed. Zijn directe tegenstander kwam er geen moment aan te pas.

Daniel Schwaab - 7: Schwaab had Seuntjens, die in de tweede helft rood pakte, samen met Isimat-Mirin in zijn broekzak. Uitstekende wedstrijd van de Duitser.

Nicolas Isimat-Mirin – 6,5: De Fransman was in verdedigend opzicht goed, maar aan de bal was het een stuk slordiger. Desalniettemin verdient de centrale verdediger van PSV een voldoende.

Joshua Brenet – 7: Brenet was een van de betere PSV'ers. Zowel aanvallend als verdedigend deed de linksback het goed.

Bart Ramselaar – 6,5: Ramselaar speelde zeker niet slecht, maar het lukt de aanvallende middenvelder nog altijd niet om zijn stempel te drukken. Jammer, want hij doet meestal niet onder voor Pereiro.

Jorrit Hendrix – 7: Twee keer was Hendrix 'slachtoffer' van een overtreding van Seuntjens en daarmee hielp hij PSV in het zadel. Hendrix speelde een sterke wedstrijd.

Marco van Ginkel – 7,5: De aanvoerder van PSV is een stabiele factor in het elftal. Omdat Van Ginkel ook nog regelmatig een doelpunt meepikt is hij voor PSV een zeer belangrijke speler. Zo ook zaterdagavond: de gehuurde middenvelder maakte de o zo belangrijke 1-0.

Hirving Lozano – 6,5: Lozano speelde een degelijke eerste helft en een hele matige tweede helft. Omdat hij wel de 2-0 maakte komt hij uit op een degelijke voldoende.

Luuk de Jong – 6,5: Versierde een penalty en voetbalde goed mee. Zelfs verdedigend droeg hij zijn steentje bij toen hij Castelen beroofde van een grote kans.

Steven Bergwijn - 7: Bergwijn kreeg een aantal schotkansen maar had zijn vizier nog niet op scherp staan. Daarom besloot hij in de slotfase de bal voor te geven na een fraaie actie. Het resulteerde in een assist, omdat Lozano binnentikte.