Invaller Dessers maakt laat gelijk in Friesland en bezorgt Heerenveen kater

Invaller Dessers maakt laat gelijk in Friesland en bezorgt Heerenveen kater

17-03-2018 22:38
32

Invaller Cyriel Dessers heeft zaterdagavond een punt gered voor FC Utrecht in Heerenveen. In de absolute slotfase van de wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion tekende de Belgische spits voor de gelijkmaker: 2-2. 

Het sterk presterende Utrecht begon goed in Friesland. Na een paar gemiste kansjes was het verdediger Mark van der Maarel die voor de openingstreffer tekende. Pas na die 0-1 leek Heerenveen wakker te worden. De ploeg van scheidend trainer Jurgen Streppel werd beter, ging dominanter voetballen en kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Na prima voorbereidend werk van Denzel Dumfries scoorde middenvelder Morten Thorsby. 

Ook na rust kwam Utrecht beter uit de startblokken. De tweede helft was aantrekkelijk, met kansen in beiden strafschopgebieden. Heerenveen leek de drie punten te gaan pakken nadat Reza Ghoochannejhad een kwartier voor tijd de 2-1 had binnengeschoten. 

Heerenveen kon de zege echter niet over de streep trekken. Utrecht bracht Dessers in de 84e minuut in de ploeg en begon aan een heus slotoffensief. De Belgische goaltjesdief werkte de bal via de voet van Lucas Woudenberg binnen. 

Heerenveen heeft nu 36 punten en blijft daarmee op de tiende plaats staan, één punt achter Heracles Almelo. Utrecht (vierde) heeft nu 48 punten. Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat bij PEC Zwolle, kan bij winst op gelijke hoogte komen.