Mourino brandt spelers af na FA Cup-succes: 'Niet de persoonlijkheid'

Mourino brandt spelers af na FA Cup-succes: 'Niet de persoonlijkheid'

Gepubliceerd: zondag 18 maart 2018 om 07:25zo 18-03-2018 om 07:25

José Mourinho heeft hard uitgehaald naar de spelers van Manchester United. Hoewel The Mancunians zaterdag de halve finale van de FA Cup bereikten door een 2-0 zege op Brighton & Hove Albion, is de Portugese manager ontevreden.

"Het optreden was niet zo goed als het resultaat", stelt Mourinho vast tegenover onder meer de BBC. "We speelden niet zoals ik wilde dat we zouden spelen en niet zoals ik mijn ploeg had voorbereid. Soms is er een verschil tussen waaraan je de laatste dagen hebt gewerkt en wat je ziet op het veld. Dat is meer frustrerend dan het resultaat. Ik neem dat iedereen kwalijk."

Volgens Mourinho kozen zijn verdedigers de gemakkelijkste oplossing en durfden zijn aanvallers niet in de bal te komen. Maar dat was het niet alleen. "Niet veel spelers hebben de persoonlijkheid om op Old Trafford te spelen onder de druk van een knock-outwedstrijd. De instelling was niet slecht, maar het gaat hier om een gebrek aan persoonlijkheid."

"Nemanja Matic stond er op dat punt alleen voor", aldus Mourinho. "Hij was de enige die de bal wilde hebben en fouten maakte maar de bal wilde hebben om te voetballen. Hij stond alleen op het eiland van de klasse en de persoonlijkheid die horen bij Manchester United."

Mourinho zag te veel spelers worstelen. "Als de zon schijnt is het makkelijk voetballen. Als je wedstrijden wint, gaat het je makkelijk af. Als het donker is en je staat onder druk, dan komen alleen de echten bovendrijven. Vandaag hadden we er daar niet veel van. Ik weet om wie het gaat. Ik werk er hard aan, maar ik ken ze goed. Het is geen verrassing."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws