Twijfels over Feyenoorder: 'Hij loopt er rond, maar het is heel stil om hem heen'

Twijfels over Feyenoorder: 'Hij loopt er rond, maar het is heel stil om hem heen'

18-03-2018 08:38
32

Regi Blinker vindt dat het tijd is voor verandering bij Feyenoord. De voormalig linksbuiten had verwacht dat het dit seizoen minder zou gaan, maar vindt dat de Rotterdammers te ver zijn afgegleden.

"Een dip na een kampioensjaar kun je verwachten, maar ze zijn nu te diep afgegleden", zegt Blinker tegen de NOS. Hij vindt wel dat oud-teamgenoot Giovanni van Bronckhorst krediet heeft. "Hij verdient nog een kans, dus dan zou er iets ergens anders in de staf moeten veranderen." Hij twijfelt aan de inbreng van assistent Jan Wouters. "Hij loopt er rond, maar het is heel stil om Wouters heen."

"Van Gastel heeft een bepaalde mentaliteit en kan dat overbrengen op de spelers", vervolgt de goed ingevoerde Blinker. "Wouters had dat als speler, maar ik hoor van Feyenoorders of Wouters zelf niet hoe hij daadwerkelijk functioneert. Ik hoor weinig en wat mij betreft te weinig."

NOS-commentator Arman Avsaroglu is het met hem eens. "Er wordt gefluisterd dat er een rol in de staf komt voor Dirk Kuyt. Al is de vraag in hoeverre Van Bronckhorst dat wil. Hun band is misschien niet meer optimaal na de wisselbeurten vorig jaar." Volgens Blinker komt zo'n rol te vroeg voor Kuyt. "Veel te vroeg. Hij moet eerst nog wat ervaring opdoen en dat kan bij lagere teams bij Feyenoord."