Ajacied heeft 'brandmerk': 'Hij verdient het niet zoals er met hem wordt omgegaan'

Ajacied heeft 'brandmerk': 'Hij verdient het niet zoals er met hem wordt omgegaan'

18-03-2018 09:25
76

Het is niet chic hoe Ajax-trainer Erik ten Hag omgaat met Joël Veltman. Dat stelt Frank Snoeks. De aanvoerder moest vorige week tegen sc Heerenveen (4-1) op de bank plaatsnemen ten faveure van aankoop Rasmus Kristensen.

"Een aanvoerder heeft in mijn beleving toch een streepje voor. Daar ben je aanvoerder voor", zegt commentator Snoeks op de website van de NOS. "Kennelijk ziet Ten Hag geen aanvoerder in Veltman, maar hij had dat chiquer kunnen oplossen. Zo ga je niet met een aanvoerder om."

Tegen Sparta zou Veltman zomaar weer kunnen spelen. "Veltman is een centrale verdediger. Dat vind ik nog steeds. Ook al speelt hij al twee jaar rechtsachter", stelt Snoeks. Dat kwam ook door de aanwezigheid van Davinson Sánchez en Matthijs de Ligt. "Die twee zien er meer uit als een centrale verdediger. Wat dat betreft zou je Veltman vijf centimeter meer lengte gunnen. Dat neemt niet weg dat Veltman met De Ligt een heel mooi centraal koppel zou kunnen vormen." 

De commentator vindt het onterecht dat Veltman er bij veel voetbalprogramma's slecht opstaat. "Hij wordt meer gezocht dan andere spelers. En dan krijg je al snel een brandmerk." Zelfs door de fans werd hij vorige week uitgefloten. "Die mensen dienen zich wel te realiseren dat Veltman al sinds zijn elfde bij Ajax speelt. Hij verdient het niet zoals er met hem wordt omgegaan."

Snoeks denkt dat Veltman komende zomer vertrekt. "Als bankzitter is het misschien niet het makkelijkst om je in de kijker te spelen bij andere clubs, maar dit kan weleens het moment zijn waarop Veltman besluit om te gaan kijken of de velden elders ook groen zijn."