Roda JC boekt immens belangrijke zege en duwt FC Twente naar laatste plaats

18-03-2018 16:23
84

Roda JC heeft een immens belangrijke zege geboekt op NAC Breda. De ploeg van trainer Robert Molenaar heeft gevochten voor wat het waard is en snoepte zo drie punten weg uit Breda.

NAC was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. Onder meer Rai Vloet en Sadiq Umar kregen mogelijkheden op de openingstreffer, maar benutten die niet. Ondanks dat de thuisploeg de meeste kansen kreeg, was het Roda dat op voorsprong kwam. Donis Avdijaj zorgde voor de belangrijke Limburgse treffer.

Na rust probeerde de Bredase ploeg met man en macht een gelijkmaker te forceren, maar kwam niet echt door de Roda JC-muur heen. Na een uur spelen was het wel bijna raak: Umar zag zijn inzet op de paal belanden. Manu Garcia, Vloet en Paolo Fernandes waren dichtbij de 1-1, maar zagen ook hun pogingen stranden. Ook invaller Mitchell te Vrede kon het tij niet keren

Voor Roda JC komt de zwaarbevochten 0-1 zege op NAC als geroepen. Door de driepunter gaat Roda JC naar de zeventiende plek en maakt het van FC Twente de hekkensluiter. De Tukkers hebben een punt minder dan Roda met nog zes wedstrijden te gaan.