Ten Hag lacht om blunder Higler: Dat was het in geen velden of wegen

Ten Hag lacht om blunder Higler: "Dat was het in geen velden of wegen"

18-03-2018 17:03
29

Erik ten Hag vindt dat Ajax een 'prima' overwinning heeft geboekt bij Sparta. Ondanks dat het bij rust 1-1 stond, wonnen de Amsterdammers met ruime cijfers: 2-5. 

Kort voor rust keurde scheidsrechter Dennis Higler een doelpunt van Maximilian Wöber onterecht af wegens buitenspel. "Ik weet niet waarom hij werd afgekeurd. Ze zeiden buitenspel, maar dat was het in geen velden of wegen", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. Een kwartier daarvoor kwam Sparta op voorsprong. "Je moet zorgen dat je niet op achterstand komt. Zoals wel vaker bij een tegengoal ging er een fout van ons aan vooraf. Bij die spelhervatting komen we afspraken niet na. Dat kan niet, dat mag niet. Die eerste goal is heel bepalend. Maar belangrijk was dat we heel snel gelijkmaakten."

Ten Hag kijkt al met al terug op een prima middag. "Laat ook vooral duidelijk zijn: dit is een prima overwinning", zegt de trainer, die de laatste weken progressie ziet. "Hiermee kunnen we verder. We worden duidelijk constanter. Variatie in aanvallen, buitenspelers die veel rendement hebben. Prima."