Van Persie verspreekt zich: Ik moet niet alles prijsgeven, hahaha

Van Persie verspreekt zich: "Ik moet niet alles prijsgeven, hahaha"

18-03-2018 19:20
14

Robin van Persie dacht met Feyenoord in veilige haven te zijn toen hij na 53 minuten gewisseld werd in het duel met PEC. Op dat moment stond het 1-3, even later werd het 1-4 maar uiteindelijk kwam PEC terug tot 3-4. 

Van Persie volgde in de Feyenoord-kleedkamer hoe de Zwollenaren dichterbij kwamen. "Ik dacht bij 1-4: De punten zijn binnen. Toen werd het 2-4 en bij 3-4 dacht ik: Nou...ik kom maar even naar buiten, omdat de score op mijn telefoon twee minuten achter liep. Dus ik ging even live kijken", zegt hij tegen FOX Sports

De routinier werd uit voorzorg gewisseld met kuitklachten. "Vorige week heb ik niet gespeeld, nu wel. Daar ben ik heel blij mee. Ik weet niet of het met het veld te maken heeft, dat is misschien een makkelijk excuus. Ik kreeg namelijk last van mijn kuit. M'n kuit werd steeds stijver."

Interviewer Hans Kraay Junior noemt de 0-2 een echte 'Van Persie-goal'. "Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt. Rustig in de hoek plaatsen. In zo'n situatie is het het belangrijkst dat hij op doel gaat. Het is belangrijk dat de bal dan vaak tegendraads gaat", zegt Van Persie, die zijn mond lichtelijk voorbijpraat. "Maar soms ook niet, ik moet niet alles prijsgeven, hahaha. Vaak gaat hij er wel in als je hem rustig plaatst."