De Ligt over 'lastpak': Dat zie je niet vaak in de Eredivisie

De Ligt over 'lastpak': "Dat zie je niet vaak in de Eredivisie"

18-03-2018 21:16
55

Matthijs de Ligt heeft buiten Ajax om niet heel veel reacties gehad op het aanvoerderschap. Vorige week tegen sc Heerenveen nam hij de band plots over van Joël Veltman en ook tegen Sparta was hij de captain.

Ajax heeft met Lasse Schöne en Klaas-Jan Huntelaar enkele routiniers in huis, maar toch koos trainer Erik ten Hag voor De Ligt (18) als aanvoerder. "Ja, het is een gedurfde keuze van de trainer", zegt De Ligt tegen Ajax Life. "Hij had kunnen kiezen voor een meer ervaren, oudere jongen aanvoerder te maken. Dat zou ook logisch zijn geweest, maar hij kiest voor mij. Daarmee wil hij aangeven dat hij tevreden over me is en me de volgende stap wil laten maken."

Tegen Sparta kwam De Ligt regelmatig in duel met Michiel Kramer, die niet bepaald zijn handen thuishield. "Hij is wel een lastpak. Iemand die sleurt en ellebogen geeft. Qua stijl is hij niet de meest gepolijste spits. Dat zie je niet vaak in de Eredivisie. Ik denk dat Wout Weghorst ook zo’n type is. Dat zijn spitsen die iets anders brengen. Ik verheug me op elke wedstrijd die ik mag spelen met Ajax, maar dit soort tegenstanders zijn zeker een uitdaging voor me."