Harde woorden van De Boer: 'Ik zou hem helemaal verrot schelden'

Harde woorden van De Boer: 'Ik zou hem helemaal verrot schelden'

18-03-2018 21:23
49

Bas Nijhuis scoort geen punten bij Frank de Boer. De arbiter staat erom bekend dat hij veel door laat gaan en het liefst zo min mogelijk fluit voor een overtreding, maar De Boer begint zich daaraan te ergeren.

"Je weet nooit waar je aan toe bent met die man", zegt De Boer bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik zou er helemaal gek van worden als speler en trainer. Als je een honderd procent vrije trap moet krijgen en je krijgt 'm niet omdat hij vindt dat er maar doorgespeeld moet worden..Een twijfelgeval kan ik begrijpen, maar er zijn zoveel momenten dat het gewoon honderd procent een vrije trap is."

De Boer kan de frustraties van veel spelers en trainers dan ook goed begrijpen. "Ik zou helemaal gek worden als ik speler was. Ik zou die scheidsrechter dan helemaal verrot schelden."

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond zei deze week dat hij Nijhuis heeft aangesproken op zijn manier van fluiten. Nijhuis zelf ontkent dat echter. "Iedere scheidsrechter heeft een eigen stijl. Ik ook. Die ga ik niet veranderen, dat kan ik ook niet."