Berghuis: Hij is speciaal. Hij is too much. Dat vind ik

Berghuis: "Hij is speciaal. Hij is too much. Dat vind ik"

18-03-2018 21:39
56

Steven Berghuis baalt ervan dat het duel met PEC Zwolle uiteindelijk nog zo spannend is geworden. Feyenoord won met 3-4, maar de manier waarop stemt hem niet tevreden. Feyenoord speelde in de tweede helft niet goed en incasseerde in de slotfase twee doelpunten, waardoor het weer spannend werd.

"We spelen niet onder hun druk uit", zegt Berghuis tegen RTV Rijnmond. "We spelen lange ballen. De trainer wil daarin geen risico, dan krijg je dit. Wat ik zou willen? Ik denk dat je er onderuit kunt spelen, als je iets rustiger bent. Of ik er met Van Bronckhorst over praat? Hij is de baas." De verslaggever van RTV Rijnmond gaat ervan uit dat Berghuis het niet eens is met het strijdplan van Van Bronckhorst, maar de Feyenoorder geeft aan dat dat niet het geval is.

Robin van Persie nam Feyenoord bij de hand tegen PEC met twee goals. Berghuis: "Hij is speciaal. Hij is too much. Dat vind ik. Ik probeer hem vaak te zoeken. Je weet dat je hem vaak terugkrijgt of dat hij er iets goeds mee doet. Hij is speciaal. Hij is iemand die zijn rust bewaart, ondanks dat hij onder druk staat. Dat misten we wel."

Berghuis kan Feyenoord even uit zijn hoofd zetten, want maandag mag hij zich weer melden bij het Nederlands elftal. "Ik ben gewoon blij dat ik weer ben opgeroepen onder deze nieuwe trainer. Ik ben trots en heb er zin in. Een nieuwe start. We zullen zien."