'Denk dat Kluivert op de deur gaat kloppen en vraagt: hey, wat moeten we doen?'

'Denk dat Kluivert op de deur gaat kloppen en vraagt: hey, wat moeten we doen?'

18-03-2018 23:42
29

Donny van de Beek blijft serieus geloven in de landstitel, ondanks een achterstand van zeven punten op koploper PSV met nog zes duels te gaan. Als de koploper volgende week verliest, hangt de vlag er ineens heel anders bij, zegt hij tegen Voetbal Inside.

"We spelen voor onze laatste kansen. We moeten nooit opgeven zolang het mogelijk is", zegt Van de Beek na de 2-5 zege op Sparta. "We moeten gewoon elke wedstrijd winnen en dan zien we het wel. Of ik er echt in geloof? Als PSV volgende week verliest, zegt iedereen weer dat we kampioen kunnen worden. In principe is er nog van alles mogelijk. We moeten nog daarheen en gewoon alles winnen."

De Ajax-spelers zijn niet verplicht om optimistisch te blijven van trainer Erik ten Hag, zegt Van de Beek. "Nee, dat niet. Als we vandaag hadden verloren, was het allemaal weer slecht. Er wordt van alles geschreven en geroepen. We moeten ons niet gek laten maken, door niemand. Meer dan onze wedstrijden winnen, kunnen we niet doen. Opgeven is het slechtste dat je kunt doen."

Van de Beek mag zich maandag melden bij Oranje, samen met debutant en ploeggenoot Justin Kluivert. "Hij heeft er ook heel veel zin in. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Dit is ook een goede ervaring voor hem. Of ik hem op sleeptouw ga nemen? Ik denk dat hij nog weleens op de deur klopt en vraagt: hey, wat moeten we nu doen? Ik denk dat dat nog wel een paar keer gaat gebeuren."