Van Hooijdonk maakt Oranje-opstelling zonder Wijnaldum en Strootman: Desastreus

Van Hooijdonk maakt Oranje-opstelling zonder Wijnaldum en Strootman: "Desastreus"

19-03-2018 07:43
56

Pierre van Hooijdonk denkt dat het Nederlands elftal het beste in een systeem met vijf verdedigers kan spelen. De oud-spits was zondagavond te gast bij Studio Voetbal en stelde daar zijn ideale Oranje-opstelling samen.

"Ik ga uit van 5-3-2, zeker gezien de tegenstanders die je straks in de Nations League gaat krijgen (Frankrijk en Duitsland, red.) en nu in de vriendschappelijke potjes (Engeland en Portugal, red.)", was het 'advies' van Pi-Air aan bondscoach Ronald Koeman. "We hebben nu gelukkig genoeg goede centrale verdedigers", stelt Van Hooijdonk vast. De Brabander doelt op Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij, die in Van Hooijdonks opstelling worden geflankeerd door backs Hans Hateboer en Patrick van Aanholt.

Bas Dost en Quincy Promes zijn voorin 'een zekerheidje' en op het middenveld krijgen Tonny Vilhena, Davy Pröpper en Donny van de Beek de voorkeur boven Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum. "Ik heb gekozen voor de spelers die wekelijks écht spelen bij hun club. Strootman doet dat wel bij AS Roma, maar ik vond hem werkelijk waar desastreus de afgelopen kwalificatieperiode. We zijn die wedstrijden tegen Bulgarije en Zweden toch niet vergeten?"

De opstelling van Van Hooijdonk: Zoet; Hateboer, De Vrij, De Ligt, Van Dijk, Van Aanholt; Van de Beek, Pröpper, Vilhena; Dost, Promes.

No Poll