De Eredivisie-flops: falende FC Twente-verdedigers en drietal van PEC

De Eredivisie-flops: falende FC Twente-verdedigers en drietal van PEC

19-03-2018 11:00
49

Ralf Seuntjens was dé schlemiel van speelronde 28 in de Eredivisie. VVV hield zaterdag lang stand in Eindhoven, maar nadat de ervaren spits op oerdomme wijze zijn tweede gele kaart had gepakt, stortte het Noord-Limburgse kaartenhuis alsnog finaal in elkaar. Logisch dus dat Seuntjens deze week tussen onze flops staat. PEC Zwolle is met liefst drie spelers vertegenwoordigd. 

Diederik Boer (PEC Zwolle)
PEC Zwolle is al het gehele kalenderjaar aan het zwalken en ook de eerder zo betrouwbare Boer is het helemaal kwijt, zo lijkt het. Tegen Feyenoord (3-4 nederlaag) maakte de routinier een kolossale blunder bij een afstandsschot van Karim El Ahmadi. 

Miquel Nelom (Sparta)
Het leek helemaal nergens op wat Nelom zondagmiddag liet zien tegen Ajax. De linksback stond steeds verkeerd opgesteld en leverde bovendien de ene na de andere bal in bij een tegenstander uit Amsterdam. 

Cristián Cuevas (FC Twente)
Nog een linksback die er weinig van bakte. Cuevas had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten op zaterdag, want de 22-jarige Chileen deed werkelijk álles verkeerd tegen Willem II. 

Stefan Thesker (FC Twente)
Het was kommer en kwel in de achterhoede van de Tukkers. Ook Thesker kende een complete offday. Hij was Willem II-spits Fran Sol volledig kwijt toen de Spanjaard na rust de 2-1 binnenschoot. 

Rai Vloet (NAC Breda)
Grote kans dat we Vloet voorlopig niet meer terugzien in de NAC-basis. Bij afwezigheid van Thomas Agyepong kreeg de voormalig PSV'er de kans tegen Roda JC (0-1 nederlaag). Vloet liet zien waarom Stijn Vreven hem dit seizoen vaak buiten de basiself houdt. Het leek helemaal nergens op. 

Youness Mokhtar (PEC Zwolle)
Het leven van een buitenspeler: soms is het alles, soms is het niks. Bij Mokthar slaat de score in de laatste maanden wel erg vaak door naar 'niks'. De dribbelaar speelde een zeer zwakke pot tegen Feyenoord. Mokhtar hoopt komende zomer op een lucratief avontuur in het buitenland, maar hoeveel clubs zullen aan de lijn hangen als hij zo blijft spelen? 

Ralf Seuntjens (VVV)
De grote schlemiel van VVV. Kreeg in de tweede helft van het uitduel met PSV een domme tweede gele kaart. De Limburgers kwamen met tien man te staan en incasseerden daarna drie doelpunten. Seuntjens probeerde na afloop vooral 'thuisfluiter' Serdar Gözübüyük de schuld te geven. Eigenlijk had de spits gewoon de hand in eigen boezem moeten steken. 

Queensy Menig (PEC Zwolle)
Nog zo'n aanvaller van PEC die soms geniale dingen doet, maar minstens zo vaak een draak van een wedstrijd speelt. Zondag was dat laatste het geval. Menig mocht 83 minuten aanklooien van trainer John van 't Schip. Daarna werd de aanvaller uit zijn lijden verlost.