De Ligt moest schoenen komen poetsen: Kamer 210, zei hij tegen mij

De Ligt moest schoenen komen poetsen: "Kamer 210, zei hij tegen mij"

19-03-2018 08:43
17

Matthijs de Ligt vindt het jammer dat Wesley Sneijder geen international meer is. De Ligt kan zich zijn eerste ontmoeting met Sneijder bij Oranje nog goed herinneren. 

"Kamer 210, zei hij tegen mij. Daar moest ik zijn schoenen komen poetsen, haha", zegt De Ligt lachend in gesprek met Metro. "Hij wilde testen hoe ik in elkaar steek. Ik ben er uiteraard niet ingetrapt en niet naar die kamer gegaan."

"Maar dat soort dingen zorgden er wel voor dat ik me gelijk thuisvoelde bij Oranje. Hij nam spelers echt bij de hand. Niet alleen door grapjes te maken, maar uiteraard ook aan de hand van tips op het veld. Sneijder is nog steeds een heel goede speler, heeft veel ervaring op eindtoernooien en daar hebben we nu niet veel spelers van in de selectie. We zullen hem, net als Arjen Robben, zeker gaan missen."

De Ligt meldt zich maandag bij Oranje en verzekert dat hij de debutanten geen opdracht zal geven om zijn schoenen te poetsen. "Haha, nee ik ben ook nog maar een jonkie, joh. Voor mij is het nog geen tijd om dat soort grappen te maken bij Oranje."