'Ten Hag moet zeggen: als je dit nog keertje flikt, pleur ik je er helemaal uit'

'Ten Hag moet zeggen: als je dit nog keertje flikt, pleur ik je er helemaal uit'

19-03-2018 09:48
26

Wim Kieft vindt dat Erik ten Hag zich meer in Amin Younes had moeten verplaatsen. De analist snapt niet dat de Ajax-trainer hem nu voor twee weken heeft geschorst, omdat hij tegen sc Heerenveen niet in wilde vallen. Frank de Boer laat een ander geluid horen.

"Dat hele gedoe met die Younes. Ik vind het zo makkelijk dat Ten Hag hem voor twee weken schorst, zo kort door de bocht", zegt Kieft bij Rondo van Ziggo Sport. "Als coach ga je je ook bezinnen. Wat is er aan de hand met Younes? Tuurlijk moet hij invallen."

"Younes zit in de put, Younes heeft een transfer misgelopen, Younes heeft privéproblemen, Younes is zijn plek kwijt in het Duitse elftal. Dan ga je de volgende dag met zo'n Younes praten en vraag je: wat is er met je aan de hand? Als je dit nog een keertje flikt, pleur ik je er helemaal uit, maar ik begrijp ook wel dat het misschien niet zo handig was van mij. Maar als het nóg een keer gebeurt, liggen jullie er allemaal uit."

Dan komt De Boer aan het woord, die het opneemt voor Ten Hag. "Het is niet dat hij sinds gister op de bank zit bij Ajax. Dat is al een paar weken zo. Hij heeft waarschijnlijk al lang met hem gesproken. Hij zit in ieder geval wel op de bank. Na vier weken mag je toch wel van hem eisen dat hij weer gemotiveerd is om wat te laten zien zodat hij naar het WK kan?"

De Boer stelt wel dat Ten Hag een inschattingsfout heeft gemaakt bij de wissel. "Dat vind ik weer een foute keuze van Ten Hag, omdat je weet dat die jongen niet zo lekker in z'n vel zit en je hem dan gaat 'belonen', terwijl het helemaal geen beloning is. Maar als hij het zegt, moet je er wel gewoon in."