'Ik kan niet goed kijken naar FC Twente. Nerveuzer dan mijn eigen wedstrijden'

'Ik kan niet goed kijken naar FC Twente. Nerveuzer dan mijn eigen wedstrijden'

19-03-2018 11:30
24

Roda JC-trainer Robert Molenaar had alle reden tot lachen na afloop van de uitwedstrijd tegen NAC Breda van zondagmiddag. De Limburgers wonnen met 0-1 en deden daardoor afstand van de laatste plaats in de Eredivisie. Volgens doelman Hidde Jurjus was dat aanleiding om eens aan teambuilding te gaan doen.

"Ik weet niet wat Hidde daaronder verstaat", lacht Molenaar, geïnterviewd door Voetbal Inside, in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion. De doelman doelde volgens interviewer Simon Zijlemans op 'met zijn allen heel erg lazarus worden', maar Molenaar had daar niet zo'n trek in. "Als ze dan de muziek draaien die ook in de kleedkamer gehanteerd wordt, dan ben ik er niet bij. Wat ik zelf luister? Dat lijkt me niet interessant haha."

De trainer was in opperbeste stemming na de driepunter in Breda. "Laat ik vooropstellen dat we die ook wel een keer verdiend hadden. Het is loon naar werken." Molenaar was een dag eerder nog veel zenuwachtiger, toen hij concurrent FC Twente gelijk zag spelen tegen Willem II (2-2). "Daar kan ik niet goed naar kijken. Geen invloed en dat helpt niet echt. Daar word ik eigenlijk nerveuzer van dan van mijn eigen wedstrijden."