Mijn oudste zoon zei: papa, ik heb liever dat je niet naar Go Ahead gaat

"Mijn oudste zoon zei: papa, ik heb liever dat je niet naar Go Ahead gaat"

19-03-2018 13:19
26

John Stegeman verruilt Heracles Almelo na dit seizoen voor Go Ahead Eagles. In Studio Voetbal licht de oefenmeester zijn keuze voor de Jupiler League-club toe. Ook bekent hij dat thuis moest uitleggen waarom hij nu juist in Deventer aan de slag gaat, kort na de rellen die onlangs plaatsvonden.

"Ik werd na een aantal gesprekken steeds enthousiaster. Zeker toen Paul Bosvelt (technisch adviseur, red.) bij de gesprekken kwam. We hadden een klik. We moeten gaan bouwen, maar we gaan een goede staf samenstellen waarbij ik het gevoel heb dat we Go Ahead kunnen helpen", aldus Stegeman (41), die de geschiedenis ingaat als de eerste coach die Heracles naar Europees voetbal leidde.

Zijn toekomstige werkgever kwam twee weken geleden negatief in het nieuws. Go Ahead verloor ruim van De Graafschap (0-4) en na afloop bestormden enkele fans het veld en werden er spelers aangevallen. "Zoiets is moeilijk uit te leggen aan kinderen. Mijn oudste zoon zei toen: papa, ik heb liever niet dat je daar naartoe gaat. Ik heb gezegd dat het niet hoort, maar dat het uiteindelijk eenmalig is", aldus Stegeman.