Van Dijk gesetteld in nieuwe omgeving: 'Of ik me goed voel hier? Absoluut!'

Van Dijk gesetteld in nieuwe omgeving: 'Of ik me goed voel hier? Absoluut!'

19-03-2018 14:04
34

Virgil van Dijk zit goed op zijn plek bij Liverpool. De verdediger kwam in januari voor een megabedrag over van Southampton en maakt een steeds betere indruk op Anfield Road. Hij hoopt met the Reds de halve finales van de Champions League te bereiken.  

"Ik voel me beter en beter worden. De verstandhouding met de andere spelers gaat ook vooruit", aldus Van Dijk over zijn eerste twee maanden bij Liverpool op de website van de club. "Ik speel mijn wedstrijden en probeer het team zo goed mogelijk te helpen. Of ik me goed voel hier? Absoluut! Sneller dan ik had verwacht? Dat weet ik niet."

"Je komt hierheen met bepaalde verwachtingen. Je wilt zo snel en zoveel mogelijk spelen." Dat laatste lukt Van Dijk aardig. Hij is inmiddels basisspeler en is met zijn team geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League, waarin Manchester City de tegenstander is. "Iedere mogelijke tegenstander zou zwaar zijn geweest. City is een heel goed team. We moeten op honderd procent spelen, of zelfs meer, om ze over twee duels te verslaan."