Koeman lijkt één systeem in de Oranje-prullenbak te gooien: 'Dat zeg je goed'

Koeman lijkt één systeem in de Oranje-prullenbak te gooien: 'Dat zeg je goed'

19-03-2018 15:35
62

Ronald Koeman wil nog niet verklappen in welk systeem hij gaat spelen met het Nederlands elftal. De bondscoach lichtte daarnaast slechts een klein tipje van de sluier over de nieuwe aanvoerder.

"Een aanvoerder moet voor mij iemand zijn die overwicht in de groep heeft, iemand die ook wel op een bepaalde positie speelt. Ik ben bijvoorbeeld niet van een keeper of een spits aanvoerder maken. Hij moet in alle opzichten een voorbeeld zijn voor zijn team", sprak Koeman op zijn eerste persconferentie in aanloop naar de oefenduels met Engeland en Portugal.

Volgens Koeman is de nieuwe captain niet verzekerd van een basisplaats. "Je benoemt er altijd twee of drie. Ik geloof niet dat er iemand in dit elftal is die bij voorbaat alles speelt. Virgil van Dijk? Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn."

Koeman vertelt de spelers dinsdagavond in welk systeem Oranje aantreedt tegen Engeland. "Dat is volgens mij de lijn die hoort. Ik zou het niet terecht vinden dat ze in de krant lezen welk systeem we gaan spelen." Hij beaamt dat 4-3-3 niet waarschijnlijk is. "Dat zeg je goed."